Startdag van '800 jaar ontmoeting van Franciscus en de Sultan'

zaterdag 23 februari 2019

In 1219 ontmoetten de sultan van Egypte en Franciscus van Assisi elkaar. De wereldwijde franciscaanse familie grijpt de 800-jarige verjaardag van deze ontmoeting niet alleen aan om te gedenken, maar ook om op te roepen tot vreedzame dialoog tussen (franciscaanse) christenen en moslims. Ook in Nederland heeft de franciscaanse familie (OFS, clarissen, kapucijnen, conventuelen, franciscanen en de franciscaanse beweging) de handen in één geslagen om de ontmoeting en dialoog te stimuleren met diverse activiteiten (zelf georganiseerd of aangesloten bij bestaande activiteiten).

Om het jaar goed te beginnen is er een ‘nationale startdag’ op zaterdag 23 februari in ons stadsklooster La Verna en zijn ‘overbuur’ de Al Ummah-moskee beide in Amsterdam Nieuw-West (dé plek in Nederland dus waar 'Salam Alaikum' en 'Vrede en alle Goeds' samenkomen). Op deze startdag zal dr. drs. Willem Marie Speelman ofs (directeur van het franciscaans studiecentrum) komen spreken over de ontmoeting en zullen Said Bouharrou (de drijvende kracht achter het interreligieuze Nijmeegse vredespact en vicevoorzitter van de landelijke Raad van Marokkaanse Moskeeën) en Pieter Dronkers (programmaleider Israël/Palestina bij vredesorganisatie PAX en oud- predikant van de Remonstranten) vanuit beide kanten spreken over hun ervaringen met interreligieuze dialoog.

Tenslotte wordt op deze dag het vertaalde boek van de Amerikaanse onderzoeksjournalist Paul Moses Franciscus van Assisi ontmoet de sultan - vredesmissie in oorlogstijd gepresenteerd.

Op de foto: moskee-voorzitter Otmani en de broeders Hans-Peter Bartels en Fer van der Reijken

Praktische informatie startdag

Datum: Zaterdag 23 februari 2019
Tijd: Inloop om 12:30 uur.
Programma van 13:00 uur tot 17.00 uur.
Locatie: Stadsklooster La Verna, Derkinderenstraat 82, 1062 BJ Amsterdam.
Aanmelden is al mogelijk via de website van Stadsklooster La Verna.

webdesign: Artis.