Kloosternacht Amsterdam "I Have a dream"

zaterdag 13 oktober 2018 tot zondag 14 oktober 2018

In de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 oktober openen verschillende Amsterdamse gemeenschappen hun deuren. Thema van de nacht is: ‘I have a dream’ – Het wordt een nacht om te waken, een nacht van ontmoeting, een nacht voor de toekomst en een nacht vol dromen. Aanleiding voor de organisatie van deze kloosternacht is het jaarthema Jongeren, hun geloof en hun roeping. In gebed zal speciaal stilgestaan worden bij de algemene bisschoppensynode over Jongeren, het geloof en de onderscheiding van de roeping die dan in volle gang is. Het thema verwijst ook naar ds. Martin Luther King, die dit jaar 50 geleden vermoord werd vanwege zijn strijd om gelijke rechten voor blank en zwart in de Verenigde Staten van Amerika.

We bezoeken samen een aantal van de deelnemende gemeenschappen. Het is - vanwege de verspreiding over Amsterdam en Duivendrecht - gewoon onmogelijk ze allemaal te bezoeken, maar de andere gemeenschappen vinden voor hun programmaonderdeel gastvrij onderdak bij andere gemeenschappen.

De deelnemende gemeenschappen zijn - alfabetisch: Congregatie van het Heilig Sacrament (sacramentijnen); Gemeenschap van het Goddelijk Woord (Missionarissen van Steyl); Kleine zusters van Jezus (Charles de Foucauld); Minderbroeders (franciscanen); Missiezusters Dienaressen van de Heilige Geest (Missiezusters van Steyl); Salesianen van Don Bosco; en de Sociëteit van Jezus (Jezuïeten).

Programma van de Kloosternacht:
Zaterdag 13 oktober
19.00 uur: Aankomst in Stadsklooster La Verna/Derkinderenstraat (Franciscanen): maaltijd, kennismaking, skype met andere Kloosternachten en/of Rome, youtube-filmpjes van ML King en pelgrimszegen.
21.00 uur: Wandelen naar de Jezuïeten op de Krijtberg/Singel (3,8 km, 48 minuten). Halverwege vertelt zr. Mauricia iets over de kleine zusters. We lopen deels in stilte, deels uitwisselend, deels zingend.
22.00 – 23.30 uur: Impulsen op de Krijtberg (ontvangst, inleiding door Gregory sj, rondleiding kerk, levensgebed).
23.45 uur: op weg naar de Sacramentijnen op het Begijnhof (5-6 min lopen). Welkom en inleiding over de Sacramentijnen.

Zondag 14 oktober
24.00 – 1.00 uur: Begijnhof: Stille aanbidding, met Taizé-liederen.
1.15 uur: Wandelen naar de Salesianen/Apollolaan. (2,8 km, 35 min lopen), in stilte, pratend, zingend.
1.50 – 3.00 uur: vier impulsen bij de Salesianen (thuiskomen, (leer-)school, spel, gebed).
3.15 uur: wandelen naar de Krijtberg/Ignatiushuis. 2,6 km, 32 min lopen.
3.45 – 4.45 uur: impulsen: de Missionarissen van het Goddelijk Woord en de Dienaressen van de Hl. Geest vertellen over hun stichter, spiritualiteit, gevolgd door bibliodrama en mogelijk ook dans.
5.00 – 5.45 uur: Eucharistieviering.
6.00 – 7.00 uur: ontbijt en afscheid.

Locatie: Diverse kloosters in Amsterdam, waaronder Stadsklooster La Verna, Amsterdam
Prijs: €5,-
Informatie en aanmelden via: via de Konferentie Nederlandse Religieuzen (KNR): kloosternacht@knr.nl, voor info ook  www.knr.nl
Let op: Geef bij je aanmelding aan dat je mee wilt doen in Amsterdam. Er worden in dezelde nacht namelijk ook Kloosternachten in Oosterhout, Den Haag en Hilversum georganiseerd!

webdesign: Artis.