Nieuwe roman 'Amandelen voor Franciscus'

zaterdag 8 december 2018

Onlangs verscheen van de hand van journalist en auteur Hans van Hartevelt bij de Haarlemse uitgeverij 'In de Knipscheer' de historische roman 'Amandelen voor Franciscus' over de laatste jaren van Franciscus van Assisi. Gebaseerd op de historische bronnen kleurt de auteur in wat er gebeurd kan zijn in het jaar dat Franciscus in het Heilig Land verbleef en de jaren daarna waarin hij de leiding van de orde uit handen geeft, de ordesregel op papier stelt, steeds zieker wordt en de kruiswonden van Christus in zijn lichaam ontvangt.

Het boek is zeer zeker een aanrader voor iedereen die een hele andere kant van Franciscus wil leren kennen. Daarbij moeten we wel in ons achterhoofd houden, dat de auteur zich veroorlooft zich enkele vrijheden die hem als historische romanauteur zijn toegestaan. We volgen Franciscus zeer op de huid en we krijgen een zeer menselijk beeld van hem (Franciscus en zijn medebroeders zijn niet vies van een krachtterm). Toch is in het verhaal te merken dat de auteur gedegen bronnenonderzoek heeft gedaan.

Het boek, dat voor €22, - in de boekhandel te verkrijgen is, is een aanrader voor iedereen die - zeker nu komend jaar Franciscus' ontmoeting met de sultan centraal staat - een idee wil krijgen wat er daar gebeurd kàn zijn. Het boek is - ook voor mensen die vertrouwd zijn met de verhalen van Franciscus - een spannende pageturner. Dankzij Van Hartevelts vlotte manier van schrijven krijgen we een goed beeld van de worstelingen die Franciscus doormaakt even als zijn nukken en de botsingen die dat oplevert met verschillende mensen.

Meer informatie over het boek en de auteur zijn te vinden op zijn website: www.hansvanhartevelt.nl.

 

 

webdesign: Artis.