Inkleding br. Benedetto Ressa

maandag 13 augustus 2018

Op zondagmiddag 12 augustus werd in de kloosterkerk van Megen postulant Benedetto Ressa ingekleed in de orde van de minderbroeders franciscanen in een gebedsviering waarin minister-provinciaal br. Rob Hoogenboom ofm en postulantenmagister br. Hans van Bemmel ofm voorgingen.

In aanwezigheid van vele broeders en zusters van de franciscaanse familie en veel familie en vrienden van Benedetto ontving hij de pij van br. Rob Hoogenboom. Zo werd hij opgenomen in de orde. Br. Rob Hoogenboom bedankte in zijn overweging ook uitdrukkelijk de broeders van de communiteit Wijchen. In deze communiteit werkte Benedetto tijdens zijn postulaat als mantelzorger. Het werd zijn tweede thuis.

De inkleding is zowel de afsluiting van het postulaat als de start van het noviciaat. Br. Benedetto is de eerste Nederlandse broeder die deel zal nemen aan het internationale noviciaat in Killarney, Ierland. De start van het novicaatsjaar daar is op 15 augustus. Het noviciaat zal een jaar duren. Op 14 augustus verhuist br. Benedetto naar Ierland.

 

webdesign: Artis.