Glossy 'Klooster!'

zaterdag 20 mei 2017

Deze week verscheen bij Adveniat de glossy 'Klooster!'. “Stap in de wereld van kloosters nu: de mensen, de plekken, het mysterie”, zo is te lezen op de site van de uitgeverij die is gespecialiseerd in geloofseducatie. “Maak kennis met abdissen en abten, met de dagorde en de arbeid van kloosterlingen. Verder: 10 kloosterbieren, kloostermode, bekende mensen als Herman Finkers, Elsbeth Gruteke, Annemiek Schrijver, Henk Kroes, Jan Marijnissen en Antoine Bodar. Met onwaarschijnlijk mooie fotografie en teksten om stil van te worden.” Voor elf religieuze groeperingen die worden belicht, zijn speciale covers gemaakt. Ook de franciscanen hebben een eigen omslag gekregen. Te zien is provinciaal Rob Hoogenboom (foto). Hij gaat in de glossy 'op zoek naar God in Amsterdam'. De uitgave verschijnt mede met het oog op de Open Kloosterdagen die 10 en 11 juni worden gehouden. Bijna veertig kloosters zetten hun deuren open om bezoekers te verwelkomen.

Vanmiddag nam Rob Hoogenboom in de Amsterdamse communiteit van de franciscanen de glossy in ontvangst van Adveniat-directeur Leo Fijen (foto onder). "De makers van deze kloosterglossy slagen er in om een verborgen schat in onze samenleving te laten zien”, zei de provinciaal. “De verhalen van kloosterlingen en mensen die hen hebben leren kennen, ademen een atmosfeer van eenvoud, humaniteit en aandacht die weldadig aan doet en die in mijn ogen broodnodig is in onze maatschappij. En dat zeg ik niet omdat we als religieuzen zo bijzonder of uitzonderlijk zijn. Juist niet: we zijn zo gewoon. Mensen die werk maken van de relatie met God, leren hun plaats kennen, erkennen dat het niet allemaal om henzelf draait, leren de Ander en de ander een plaats te geven in hun leven en dragen bij aan een klimaat waarin mensen zich erkend en aangenomen voelen met hun sterke kanten en hun zwakke kanten. Je mag er zijn."

De glossy Klooster! kost € 8,95. Het magazine is te koop in de boekhandel en via de website van Adveniat. De magazines met de 'franciscaanse' cover zijn verkrijgbaar bij de communiteiten in Amsterdam en Megen. Bestellen kan door een mailtje te sturen naar provincialaat@franciscanen.nl.

webdesign: Artis.