Wijchen

De veertien leden tellende communiteit van Alverna (gemeente Wijchen) is gehuisvest in twee complexen: de serviceflat Rivo Torto en verzorgingshuis La Verna. De bewoners zijn bijna allemaal zeventig jaar of ouder. Twee elders in Wijchen wonende franciscanen maken ook deel uit van de communiteit. In Rivo Torto heeft ieder een appartement. Drie franciscanen die hulp, verzorging of verpleging nodig hebben, wonen in La Verna. Dagelijks, behalve op dinsdag, viert de communiteit de eucharistie. Op donderdag is er zowel in de kapel van Rivo Torto als in La Verna een eucharistieviering.

De leden van de communiteit hebben elk een eigen taak binnen de groep. Daarnaast hebben twee broeders zitting in de bewonerscommissie van beide huizen. Eén van hen is voorzitter. In de redactie van het maanblad Drieluik heeft ook een medebroeder zitting. Eén van de medebroeders neemt actief deel aan de cliëntenraad. Enkele broeders zijn nog actief in het pastoraat. De doordeweekse liturgische vieringen in Rivo Torto en La Verna worden op één na allemaal door de franciscanen verzorgd. Regelmatig zijn er huiskapittels en bezinningsmomenten. Verder houden broeders zich op verschillende manieren bezig met tekenen en schilderen, zingen in een koor, actief betrokken bij de voedselbank, fietsen, wandelen en studeren.

Franciscanen Rivo Torto, Graafseweg 541a, 6603 CB Wijchen, tel.: 024 6636541/0613431945 (gardiaan). Franciscanen La Verna, Leemweg 134, 6603 AM Wijchen.

webdesign: Artis.