Alverna (Wijchen)

De twaalf leden tellende communiteit van Alverna (gemeente Wijchen) is gehuisvest in twee complexen: de serviceflat Rivo Torto en verzorgingshuis La Verna. De bewoners zijn allemaal zeventig jaar of ouder. In Rivo Torto heeft ieder een appartement. Franciscanen die hulp, verzorging of verpleging nodig hebben, kunnen wonen in La Verna. Momenteel wonen hier geen broeders. Dagelijks, behalve op dinsdag, viert de communiteit de eucharistie. Op donderdag is er zowel in de kapel van Rivo Torto als in La Verna een eucharistieviering.

De leden van de communiteit hebben elk een eigen taak binnen de groep. Daarnaast hebben twee broeders zitting in de bewonerscommissie van beide huizen. Eén van hen is voorzitter. In de redactie van het maanblad Drieluik heeft ook een medebroeder zitting. Eén van de medebroeders neemt actief deel aan de cliëntenraad. Enkele broeders zijn nog actief in het pastoraat. De doordeweekse liturgische vieringen in Rivo Torto en La Verna worden op één na allemaal door de franciscanen verzorgd. Regelmatig zijn er huiskapittels en bezinningsmomenten. Verder houden broeders zich op verschillende manieren bezig met tekenen en schilderen, zingen in een koor, actief betrokken bij de voedselbank, fietsen, wandelen en studeren.

Franciscanen Rivo Torto, Graafseweg 541a, 6603 CB Wijchen, tel.: 024 6636541/0613431945 (gardiaan). Franciscanen La Verna, Leemweg 134, 6603 AM Wijchen.

webdesign: Artis.