Michel Versteegh nieuwe voorzitter Stichting Franciscaans Studiecentrum

dinsdag 21 april 2020
drs. Michel Versteegh OFS

Per 1 april 2020 is drs. Michel Versteegh OFS benoemd tot de nieuwe bestuursvoorzitter van het Franciscaans Studiecentrum (FSC). Michel Versteegh (1952) is in deze functie de opvolger van Bert de Jong, die sinds 2005 voorzitter van het FSC-bestuur is geweest. Het FSC is verbonden aan de Tilburg School of Catholic Theology van de Tilburg University. De nieuwe voorzitter is cardio-thoracaal chirurg en was als medisch specialist voor hart- en longchirurgie verbonden aan het Leids Universitair Medisch Centrum. Hij is vertrouwd met academisch onderwijs en wetenschappelijk onderzoek. Inmiddels gepensioneerd vervult hij thans de functie van coördinator in het franciscaanse Stadsklooster San Damiano te Den Bosch. Sinds 1997 is Michel Versteegh lid van de Orde van Franciscaanse Seculieren (OFS).

Bestuur en staf van het FSC zijn dr. Bert de Jong (1945) erkentelijk voor zijn jarenlange grote inzet voor het FSC, van 2005 tot 2020. In zijn bestuursperiode heeft het Studiecentrum zich  ontwikkeld  tot een professioneel instituut voor academisch onderwijs en onderzoek op het gebied van franciscaanse spiritualiteit, theologie en geschiedenis; het is gesprekspartner voor franciscaanse gemeenschappen, voor personen en organisaties in kerk en wereld, in het bijzonder op het terrein van zorg, leiderschap, duurzaamheid en armoede.

Het Franciscaans Studiecentrum
Het FSC is een wetenschappelijk instituut verbonden aan de School of Catholic Theology (TST) van Tilburg University. Het FSC verzorgt publicaties, colleges, cursussen en studiedagen over franciscaanse spiritualiteit en geschiedenis. Als wetenschappelijk expertise- en adviescentrum richt het zich daarbij onder meer op maatschappelijke vraagstukken, en staat het ten dienste van diverse maatschappelijke, religieuze en commerciële instellingen. De komende jaren houdt het FSC zich vooral bezig met de franciscaanse betekenis en actualiteit van de thema's armoede, duurzaamheid, leiderschap en zorg. Ook de broeders Wim Pot ofm en Jan van den Eijnden ofm zijn bestuurlid van het FSC.

 

webdesign: Artis.