Br. Benedetto Ressa ofm legt, samen met drie andere novicen, zijn tijdelijke professie af

zaterdag 17 augustus 2019

Op donderdag 15 augustus, het Hoogfeest van Maria Ten Hemelopneming, heeft br. Benedetto Ressa ofm in het Ierse Killarney zijn tijdelijke professie uitgesproken in de handen van minister-provinciaal broeder Theo van Adrichem ofm. In de warme viering waarin de Ierse provinciaal, broeder Aidan McGrath ofm voorging legden ook drie andere novicen, Adrian Macor ofm en Theodore Splinter ofm uit Canada en Ian Cunningham uit Ierland, hun tijdelijke professie af in de handen van hun provinciaal broeder Pierre Charland ofm resp. broeder Aidan. De vijfde novice, de Zweed Joel Karlsson TOR (lid van de Reguliere Derde Orde), zal op 24 augustus zijn tijdelijke professie uitspreken in zijn thuisland. In Killarney hebben zij in het internationale noviciaatshuis onder leiding van onze Britse medebroeder Anthony Jukes ofm hun noviciaatsjaar doorgebracht.

De sfeer in de viering werd medebepaald door de aanwezige kerkgangers. De kerk van de broeders is geen parochiekerk, maar wordt toch dagelijks goed bezocht. Ook op de dag van de professie waren er opvallend veel mensen van buiten aanwezig, ondanks het feit dat 15 augustus ook in Ierland gewoon een werkdag is. Uit hun reacties werd duidelijk dat de broeders en in het bijzonder de novicen door de inwoners van Killarney op handen worden gedragen. Br. Aidan wist in zijn preek een mooi verband te leggen tussen de professie en het hoogfeest. Moeder Maria legde haar leven volledig in de handen van God en dat doen religieuzen via hun professie ook. Namens de Nederlandse provincie waren er naast br. Theo nog zes broeders van de Nederlandse provincie aanwezig, waaronder br. Lars Frendel ofm, die namens de Nederlandse provincie lid is van de communiteit van het noviciaatshuis.

Br. Benedetto woont sinds 16 augustus weer in Nederland en wel in de communiteit van Megen.

Op de hoofdfoto: br. Benedetto Ressa ofm (knielend) legt zijn tijdelijke professie af in de handen van br. Theo van Adrichem ofm (zittend)
Op de andere foto's: (1) de vier nieuwe junioren brs. Benedetto, Adrian, Theodore en Ian, (2) de minderbroederskerk van Killarney, (3) br. Theo en br. Benedetto en (4) brs. Wim Pot, Theo , Benedetto en Jan van den Eijnden (de eerste en laatste waren de officiële getuigen).

Foto's: Br. Hans-Peter Bartels ofm en br. Klaus Scheifele ofm
 

webdesign: Artis.