Vacature economisch adviseur (gemiddeld 32 uur)

maandag 31 augustus 2020
Provincialaatsgebouw, links van Stadsklooster San Damiano

Wegens pensionering van de huidige functionaris zijn wij, de Nederlandse provincie van de orde der minderbroeders franciscanen, per 1 april 2021 op zoek naar een:

Economisch adviseur (m/v), voor gemiddeld 32 uur per week

De Nederlandse Minderbroeders Franciscanen vormen een religieuze broederschap binnen de Rooms-Katholieke Kerk en zijn deel van een wereldwijde Orde. Het bestuur heeft zijn zetel in ’s-Hertogenbosch. In het najaar van 2021 zullen de broeders van Vlaanderen en Nederland bestuurlijk samengevoegd worden. Het bestuur wordt voor de uitvoering van zijn taken ondersteund door medewerkers in loondienst.

Economisch adviseur (m/v)
voor gemiddeld 32 uur per week

De hoofdtaken van deze afwisselende en brede functie zijn:

 • Het adviseren van het bestuur over de financiën, het onroerend goed, het personeelsbeleid en overige financieel/economische onderwerpen.
 • Het verantwoordelijk zijn voor alle financiële aangelegenheden van de Orde waaronder de gehele financiële-, salaris- en personeelsadministratie (inclusief het opstellen van financiële begrotingen en jaarrekeningen).
 • Het verantwoordelijk zijn voor de aankoop, verkoop, onderhoud van het onroerend goed.
 • Het verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling en uitvoering van het personeelsbeleid voor ±18 medewerkers.

Welke talenten zijn daarvoor nodig?

 • Je hebt een stevige economisch-administratieve achtergrond, dus minimaal een voltooide relevante HBO opleiding op financieel gebied (bijvoorbeeld HEAO bedrijfseconomie/SPD, accountancy). Daarnaast heb je een jarenlange ervaring in een functie waarin eindverantwoordelijkheid gedragen is voor het financieel economische beleid.
 • Je hebt kennis over onroerend goed, relevante Vlaamse wet- en regelgeving en personeelsbeleid en als dat onvoldoende het geval is dan ben je in staat om op deze gebieden kennis te vergaren en ontwikkelen.
 • Je bent vertrouwd met de spiritualiteit van Franciscus van Assisi of bent bereid je hierin te verdiepen.
 • Je bent een doortastende en volhardend adviseur met een dienstverlenende attitude en je weet je eigen rol te relativeren.
 • Je bent nauwkeurig en analytisch en je bent in staat zelfstandig te werken. Je kunt goed schakelen tussen de verschillende taken op verschillende niveaus.
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden waardoor je constructief samenwerkt met collega’s en relaties en processen weet te begeleiden.
 • Tenslotte ben je in het bezit van een rijbewijs en auto omdat je regelmatig ook tussen communiteiten zult reizen.

En wat bieden we je?
Naast een in alle opzichten prettige werkomgeving met verantwoordelijkheid en afwisselend werk op een kleine afdeling, bieden wij uitstekende arbeidsvoorwaarden. Het KNR-rechtspositiereglement is van toepassing. Dit is vergelijkbaar met de CAO-VVT. De functie is ingedeeld in FWG 70. Wij zijn aangesloten bij pensioenfonds PFZW.
In de eerste instantie krijg je een contract voor 1 jaar, met de intentie tot verlenging bij voldoende functioneren.
Informatie

Wil je meer weten over de inhoud van de functie?
Je kunt bellen met de huidige economisch adviseur, de heer Mari Platenburg, (tel: 06-514 131 01) of broeder econoom, Piet Bots (tel: 06- 517 748 78).

Geïnteresseerd?
… én voldoe je aan de eisen? Dan vragen we je om zo spoedig mogelijk te reageren. In de eerste instantie is deze vacature alleen via verschillende netwerken onder de aandacht van belangstellenden gebracht. Selectiegesprekken staan alvast gepland op 29 september en 7 oktober. Indien we onvoldoende response krijgen zullen we vanaf eind september gaan adverteren.
De Orde laat zich bij het invullen van deze vacature ondersteunen door Marja Wennekes van MaatWerk. Via haar kun je je belangstelling kenbaar maken, een uitgebreide functiebeschrijving opvragen en natuurlijk ook je sollicitatiebrief met CV toesturen. (marja@maatwerk-mw.nl).
Benieuwd naar de Orde der Minderbroeders Franciscanen? Kijk dan verder rond op deze website!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Reageren voor:
20-9-2020

webdesign: Artis.