PAX Vredesweek - Walks for peace

woensdag 18 september 2019

Van zaterdag 21 t/m zondag 29 september 2019 is de PAX Vredesweek. Vanuit PAX Nederland en vele andere organisaties worden verschillende activiteiten rond het thema vrede georganiseerd. Vrede is een kernthema binnen de franciscaanse spiritualiteit, wij steunen deze acties van harte. Dit jaar doen we dat nog extra, in verband met de viering van 800 jaar ontmoeting tussen Franciscus en Sultan El Melek El Kamil: een vreedzame ontmoeting midden tussen de kruistochten én een vroeg voorbeeld van interreligieuze dialoog.

Zeker in dit jaar willen wij de interrelieuze dialoog tussen moslims en christenen aanmoedigen. Een mooie manier daarvoor zijn de verschillende 'Walks of Peace' die op verschillende plaatsen in Nederland worden georganiseerd. Of er een 'Walk of Peace' bij u in de buurt is, kunt u vinden op de speciale website van PAX voor de vredesweek op deze pagina.

Is er geen 'Walk of Peace' bij u in de buurt? Wellicht kunt u er samen met enkele bekenden volgend jaar zelf één organiseren! Vrede én interreligieuze dialoog blijven namelijk een belangrijk thema, ook na 2019.

Franciscus ontmoet de Sultan
PAX - Vrede woe durft?
webdesign: Artis.