Internationale prijs bisdom Assisi promoot duurzame economie

vrijdag 23 juli 2021
Assisi - foto br. Hans-Peter Bartels ofm

Het bisdom Assisi wil een impuls geven aan ecologische en duurzame projecten in de geest van de heilige Franciscus.

Het Italiaanse bisdom Assisi kent voor het eerst een internationale prijs toe voor inspirerende projecten die een duurzame, broederlijke economie bevorderen. De voortaan jaarlijks terugkerende toekenning van de onderscheiding is het concrete resultaat van het initiatief De Economie van Franciscus, dat in 2020 gezamenlijk door de franciscanen van Assisi en paus Franciscus werd gelanceerd.

Het bisdom Assisi-Nocera hoopt met de internationale prijs een impuls te geven aan duurzame ideeën en bedrijfsprojecten, vooral voor jongeren en arme en kansarme mensen. Het is de bedoeling sociaal en ecologisch duurzame economische activiteiten in de geest van Franciscus van Assisi te bevorderen, aldus het bisdom Assisi.

De officiële benaming wordt De Franciscus van Assisi en Carlo Acutis-prijs voor een broederlijke economie. De prijs is vernoemd naar de heilige Franciscus van Assisi (1181-1226), tevens de stichter van de orde van de franciscanen en de op jeugdige leeftijd gestorven Italiaanse katholieke jongere Carlo Acutis (1991-2006), die in 2020 werd zalig verklaard.

Bron: Kerknet.be

 

 

webdesign: Artis.