Reisaanbod Franciscaanse Beweging 2020

dinsdag 7 januari 2020
Wegwijzers op het Elisabethpad

De Franciscaanse Beweging organiseert elk jaar enkele 'franciscaanse reizen'. Dit jaar staat er naast een bezinningsreis en voettochten van en naar Assisi ook een nieuwe voettocht op het programma: het Elisabethpad in Duitsland.

Voettochten naar Assisi 2020
In het voorjaar van 2020 organiseert de Franciscaanse Beweging twee voettochten naar Assisi. Vanaf 24 april leidt Thomas Hontelez een achtdaagse tocht van Stroncone naar Assisi. Onderweg worden verschillende franciscaanse plekken aangedaan. Bijvoorbeeld Greccio, waar Franciscus voor het eerst het kerstfeest vierde; Fonte Colombo, waar hij de regel herschreef en Poggio Bustone, Spoleto, Montefalco en Foligno. Deze reis is inclusief bagagevervoer.

Van 8 tot en met 22 mei loopt Hans Luttikholt het eerste deel van zijn ‘afscheidsvoettocht’. Vanuit Chiusi della Verna wordt gelopen naar diverse franciscaanse plekken zoals Monte Casale, Gubbio en Assisi. Het is een negendaagse pelgrimstocht die door de Apennijnen van La Verna naar de stad van Franciscus leidt, waar men drie dagen verblijft. Deelname vraagt een goede conditie. Men loopt met eigen rugzak in een groep van max. 8 personen.

Reis: Voettocht Stroncone - Assisi
Data: 24 april t/m 4 mei 2020
Kosten: € 850,-
Deelnemers: minimaal 8 – maximaal 12

Reis: Voettocht La Verna - Assisi
Data: 8 t/m 22 mei 2020
Kosten: € 850,-
Deelnemers: maximaal 8

Nieuw! Voettocht Elisabethpad
De nieuwste voettocht van de Franciscaanse Beweging loopt van Eisenach naar Mar­burg. We lopen langs plekken die met Elisa­beths levensverhaal van doen hebben en die ons een kijkje geven in het glooiend landschap van de deelstaten Thüringen en Hessen. Ook de geschiedenis laat hier haar sporen na; in de kerkjes zijn de voetstappen van hervormer Luther zichtbaar en het Elisabethpad loopt langs de oude grens die tot 1989 West- en Oost-Duitsland van elkaar scheidde. We lopen in een prachtig verstild landschap met bossen en weidevelden, fruitbomen en met veel beekjes van het ene idyllische dorpje naar het andere. Met elk een eigen verhaal, bezienswaardigheid en prachtige kerk.

Deze reis is inclusief bagagevervoer.

Data: 16 t/m 29 augustus 2020
Kosten: € 900,- (voor leden van de FB € 865,-)
Op basis van halfpension excl. heen- en terugreis
Deelnemers: maximaal 10

Bezinningsreis naar Assisi 2020
Tijdens deze bezinningsreis treden we in de voetsporen van Franciscus. Zowel letterlijk, door in de omgeving van Assisi de plekken te bezoeken waar Franciscus ook kwam, alsook figuurlijk door de bezinning die in de reis ingebouwd is. Ook in de weg naar binnen volgen we Franciscus in zijn voetsporen.

De ochtenden staan in het teken van bezoeken aan plekken die van waarde zijn voor de franciscaanse spiritualiteit. Na de lunch en middagrust ontmoeten we elkaar op een creatieve en ontspannen wijze rond thema’s uit de franciscaanse spiritualiteit. We delen wat de dag ons gebracht heeft en sluiten af met een gezamenlijk meditatief moment.

Elke dag staat een thema centraal. Na het avondeten is er gelegenheid voor rust, ontspanning, ontmoeting of een avondwandeling in Assisi.

Data: 23 t/m 30 oktober 2020
Kosten: € 895,-
Deelnemers: minimaal 10 – maximaal 18

Meer informatie over deze vier reizen:
Via de website: franciscaansebeweging.nl/reizen.
Of via het Dienstencentrum van de Franciscaanse Beweging: info@franciscaansebeweging.nl of 073-6131340.

Over de Franciscaanse Beweging
De Franciscaanse Beweging is een vereniging voor mensen met interesse in het gedachtengoed en de spiritualiteit van Franciscus en Clara van Assisi. We proberen hun waarden op een laagdrempelige manier toegankelijk te houden in onze maatschappij.

Voettochten Assisi
Dalblik Elisabethpad
Basilica San Francesco - bezinningsreis Assisi
webdesign: Artis.