Amsterdamspeld voor br. Rob Hoogenboom en br. Fer van der Reijken.

maandag 24 mei 2021
Fer en Rob met de Amsterdamspeld en de bijbehorende oorkonde.

Tijdens het ‘online event’ waarin dankbaar werd teruggekeken op 24 jaar La Verna, het mooie slotakkoord van de stichting, ontvingen de broeders Rob Hoogenboom en Fer van der Reijken de Amsterdamspeld. Als dank vanuit de gemeente Amsterdam voor hun inzet voor Nieuw-West en de bewoners. De speld werd digitaal uitgereikt door stadsdeelvoorzitter Emre Ünver. Deze kwam, voor de beide broeders onverwacht voorbij in de live-uitzending.

Hij prees de beide broeders – de eerst en laatste coördinator van Stadsklooster La Verna voor hun inzet voor de stad en in het bijzonder de wijk ‘Nieuw-West’. Door het oprichten van Stichting La Verna en daarmee ‘La Verna, franciscaans centrum voor spirituele ontwikkeling’ in de communiteit aan de Derkinderenstraat en de open deur die vele verschillende mensen daar mochten doorgaan om meer zichzelf te worden, creëerde Rob Hoogenboom een belangrijke plek in de wijk. Zeven jaar geleden nam Fer van der Reijken het stokje over. Als echte verbinder zocht hij nog meer de contacten met de wijk, in het bijzonder met ‘de buren van’ de El Oummamoskee en het Huis van de Wijk ‘De Buurtzaak’. Ook door zwerfvuilprikacties met NLdoet en door – samen met Rob Hoogenboom – betrokken te zijn bij overleggen aan bouwplannen in de buurt maakten ze Stadsklooster La Verna tot een steeds belangrijkere plek in de wijk; spiritualiteit en gastvrijheid voor iedereen bleven daarbij voorop staan.

Helaas komt aan het cursuscentrum een einde nu (ex-)coördinator Fer van der Reijken verhuisd is naar ’s-Hertogenbosch en de broederschap niemand heeft om hem op te volgen. De Amsterdamspeld is, aldus de website van de gemeente Amsterdam, bedoeld voor Amsterdammers die zich minimaal vijf jaar op bijzondere wijze hebben ingezet voor de Amsterdamse samenleving op sociaal, maatschappelijk, cultureel of economisch gebied. En voor personen die eenmalig een unieke prestatie hebben verricht voor de Amsterdamse samenleving.

webdesign: Artis.