Vacature Zorgcoördinator

maandag 25 januari 2021
Provincialaat van de minderbroeders franciscanen

Wegens pensionering van de huidige functionaris zijn wij per 1 mei 2021 op zoek naar een:

Zorgcoördinator (m/v)

voor gemiddeld 16 uur per week

Het doel van de functie is:
De zorgcoördinator draagt zorg voor een optimale afstemming van passende zorg aan de oude en/of zorgbehoevende broeder en is gericht op het verkrijgen/behouden van een maximale mate van zelfredzaamheid, vooral tijdens of na het verblijf in een zorginstelling.

Je doet dit door:

 • Het coördineren van zorg. Bijvoorbeeld door het vaststellen en regelen van passende zorg (1e en 2e lijns) zowel voor somatische- psycho-geriatrische- als welzijns- zorgvragen.
 • Het aanvragen van (her)indicaties voor extramurale zorg, huishoudelijke ondersteuning en vervoersvoorzieningen en het regelen van hulpmiddelen.
 • Het bewaken van de kwaliteit en kwantiteit van zorgverlening in relatie tot de indicatie en de zorgvraag van de broeder. Bij knelpunten neem je adequate actie.
 • Het begeleiden van de broeder en de gardiaan bij elke opname in een zorginstelling, contact opnemen met de transferverpleegkundige om verantwoorde terugkeer naar de thuissituatie tot stand te brengen dus ook het organiseren van thuiszorg, hulpmiddelen en nabehandelingen.
 • Het begeleiden van de broeder bij de stap van zelfstandig wonen naar wonen in een zorginstelling. Een bijdrage leveren aan de persoonlijke vorming van broeders (zowel persoonlijk als gemeenschappelijk) en aan een goede samenwerking.
 • Je werkt nauw samen met de gardiaan, die eindverantwoordelijkheid draagt voor de broeders van zijn communiteit.
 • Je adviseert gevraagd en ongevraagd over alle onderwerpen binnen je taak- en vakgebied.

Wat heb je daarvoor nodig?

 • Je beschikt over een verpleegkundige opleiding op minimaal niveau 4, aangevuld met brede ervaring in de ouderenzorg. Bij voorkeur coördinerend of leidinggevend, zowel somatiek als PG.
 • Je beschikt over kennis en ervaring in zorgcoördinatie en/of zorgbemiddeling, evenals kennis van de sociale kaart, wet- en regelgeving, zorginstanties, financiële kaders en procedures.
 • Je bent in staat de werkzaamheden goed te plannen. Je bent zelf verantwoordelijk voor het stellen van prioriteiten en het nemen van initiatieven. En je hebt de mogelijkheid om dit op wisselende dagen/tijdstippen te doen, deels afhankelijk van de zorgvragen.
 • Je beschikt over goede sociale vaardigheden en goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkings-vaardigheden. Je kunt mensen met elkaar verbinden en hen begeleiden.
 • Je bent integer, hebt invoelingsvermogen, bent oplettend, toegankelijk en weet met vertrouwelijke informatie om te gaan.
 • Je hebt affiniteit of ten minste oprechte interesse in de Orde der Minderbroeders en de spiritualiteit van Franciscus van Assisi en bent bereid je erin te verdiepen.
 • Tenslotte ben je in het bezit van een rijbewijs en auto omdat je regelmatig zult reizen.

En wat bieden we je?
Naast een in alle opzichten prettige werkomgeving met verantwoordelijkheid en afwisselend werk, bieden wij uitstekende arbeidsvoorwaarden. Het KNR-rechtspositiereglement is van toepassing. Dit is vergelijkbaar met de CAO-VVT. De functie is ingedeeld in FWG 55. Wij zijn aangesloten bij pensioenfonds PFZW. In de eerste instantie krijg je een contract voor 1 jaar, met de intentie tot verlenging bij voldoende functioneren.

Informatie en sollicitatie
De orde laat zich bij het invullen van deze vacature ondersteunen door Marja Wennekes van MaatWerk. Voor informatie is zij het best te bereiken op doordeweekse dagen tussen 19.00-19.30 uur. (telefoon 06-45949084). Je kunt bij haar ook (per mail) een uitgebreide functiebeschrijving opvragen.
Als je wilt solliciteren kan dat tot en met 21 februari 2021.Stuur je sollicitatiebrief mét CV aan marja@maatwerk-mw.nl. Ook bij de provinciaal kun je nadere informatie opvragen. Hij is bereikbaar op telefoonnummer 06-39383117. De selectiegesprekken zijn gepland op vrijdag 5 maart.

Benieuwd naar de Orde der Minderbroeders Franciscanen? Kijk dan verder op deze website!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

webdesign: Artis.