Eerste stapjes nieuwe situatie Stadsklooster La Verna concreet

zaterdag 11 september 2021
Broeder Koen aan het werk in de tuin van het Stadsklooster met een electrische heggenschaar.

Er staat weer heel wat te gebeuren rondom stadsklooster La Verna, onze communiteit in Amsterdam. Maar niet alleen rondom, maar ook binnenin nu de bezinnende ‘summer-after’ de opheffing van Stichting La Verna voorbij is.

Zo is de communiteit onlangs weer gestart met het ontvangen van gasten. Er zijn ook weer terug meebidders in het getijdengebed. Vele gegadigden hebben zich reeds aangemeld voor de nieuwe activiteiten. Velen hebben ook al gedeeld in de ‘hernieuwde’ gastvrijheid.

De tuin werd onlangs verwend met een opknapbeurt, door broeder Koen Van Durme uit Megen (zie de hoofdfoto). De planten staan na het knip- en scheerwerk weer te stralen. Terwijl Koen ons helpt onze eigen tuin op orde te houden, is de kaalslag bij het gebouw dat naast het stadsklooster gesloopt gaat worden begonnen (zie de foto hieronder - het gebouw gaat straks tegen de vlakte). Straks, eind 2023, heeft Amsterdam er 251 woningen bij. De broeders uit Amsterdam vinden het machtig interessant om zo’n project van nabij te volgen. In stadsklooster La Verna zijn enkele trillingsmonitoren geplaatst, waarmee de verzekering controleert dat de grenzen niet overschreden worden om schade aan ons pand te voorkomen.

De bomen langs het te slopen pand zijn allemaal omgezaagd.
webdesign: Artis.