Jongeren in actie met 'Nacht Zonder Dak'

dinsdag 9 februari 2016

Parochies uit Sint-Oedenrode, Schijndel, Heeswijk-Dinther en Veghel organiseren in samenwerking met Jong Bisdom Den Bosch en het Franciscaans Jongerenwerk van 23 tot 24 april een 'Nacht Zonder Dak'. Dat gebeurt in aansluiting op een dag in het kader van het Jaar van Barmhartigheid van het dekenaat Sint-Oedenrode/Veghel van het bisdom van 's-Hertogenbosch.

Jongeren van twaalf tot dertig jaar brengen de nacht door in zelfgebouwde hutten van karton of plastic. Plaats van handeling: Heeswijk-Dinther. Met deze actie halen ze geld op voor straatjongeren in Bolivia, Kenia en Cambodja die worden geholpen door Tear. Deze christelijke organisatie ondersteunt kerken om initiatieven te ontplooien voor armoedebestrijding en hulpverlening bij rampen en conflicten.

Tijdens de Nacht Zonder Dak is er voor de jongeren een afwisselend programma; van het bouwen van een eigen 'krotje' tot workshops en een kampvuur. Jongeren die mee willen doen, kunnen zich tot 15 april opgeven op www.nachtzonderdak.nl/heeswijk-dinther. Op deze site is het mogelijk om jongeren die aan de actie deelnemen te sponsoren.

webdesign: Artis.