M25 Westland wint Religieuzenprijs

dinsdag 17 november 2015

Van de tien genomineerden voor de 'Religieuzenprijs 2015' is op 13 november in 's-Hertogenbosch 'M25 Westland' als winnaar uit de bus gekomen. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 5000 euro en een bronzen beeldje, vervaardigd door de minderbroeder conventueel Math van Kampen. Nederlandse religieuzen konden hun voorkeur kenbaar maken door het uitbrengen van hun stem. De Religieuzenpriis is een initiatief van de koepelorganisatie Konferentie Nederlandse Religieuzen. In 2007 vond de eerste uitreiking plaats. Ervoor in aanmerking komen bijzondere initiatieven op het terrein van de zorg in de breedst moge­lijke zin van het woord.

M25 Westland is ontstaan vanuit de parochiefederatie Sint Franciscus in het Westland. De groep daagt jongeren tussen de 12 en 18 jaar uit om zich in te zetten voor de sociaal zwakkeren in de samenleving. Dat gebeurt onder andere door levensmiddelen in te zamelen bij een supermarkt voor de Voedselbank Westland, door Sinterklaas te helpen om in arme gezinnen tóch zijn verjaardag te kunnen vieren en door deelname aan een kerstactiviteit voor mensen met een verstandelijke beperking.

De prijs voor M25 Westland moet ook gezien worden als een blijk van waardering voor alle dertig M25-groepen die in Nederland actief zijn en is tevens een eerbetoon aan de franciscaan Hans van Bemmel, die twaalf jaar geleden aan de wieg stond van de eerste M25-groep in Delft. Momenteel enthousiasmeert hij parochies om M25-groepen te beginnen. Foto na de prijsuitreiking (aanklikken voor volledige foto): v.l.n.r. pastor Hans Smulders (lid pastoraal team parochiefederatie Sint Franciscus), Desiree Bühler (medewerker M25 bisdom Rotterdam), Harry Stijger (M25 Westland), Hans van Bemmel ofm, Patricia van Mourik (M25 Westland).

'M25' is een project dat jongeren tussen 12 en 18 jaar uitdaagt en ondersteunt om zich in te zetten voor de kwetsbaren in de samenleving. De naam 'M25' is afgeleid van de passage uit hoofdstuk 25 van het Matteüsevangelie waarin Jezus tegen zijn leerlingen zegt dat het belangrijk is op te komen voor mensen die het moeilijk hebben. Klik hier voor meer informatie.

webdesign: Artis.