Maatschappelijke stage

Als leerling van 3 havo van het Maaslandcollege in Oss deed ik mijn maatschappelijke stage bij de franciscanen in mijn woonplaats Megen. Ik deed dat samen met mijn broertje Maurice en met Anouk van de Camp, die allebei ook in Oss op school zitten. In dit prachtige franciscanenklooster hebben we verschillende opdrachten vervuld en ik vond het een prachtige ervaring. De broeders Fer van der Reijken en Wim Pot zijn onze stagebegeleiders geweest. Een van onze taken was om samen met broeder Wim in de kloostertuin appels en peren te oogsten en de walnoten te rapen. Anouk en ik hebben later nog appels geschild toen er het 'Franciscaans Jongerentreffen' was, van 5 tot en met 7 oktober 2012. Ze hebben er appelmoes van gemaakt.

Het was erg leuk om in de schitterende tuin te mogen werken. Later hebben we van broeder Fer ook nog een rondleiding gekregen door het klooster. Het is echt veel groter dan je denkt! Ook zijn we veel te weten gekomen over Franciscus. Elke zondagmorgen is er een heilige mis in de kerk bij het klooster waar ik ook regelmatig naar toe ga met mijn vader, moeder en broertje. Na afloop van deze mis stonden achter in de kerk onze gerecyclede kerstkaarten waarvan de opbrengst gaat naar Stichting Suryodaya, een stichting die zich inzet voor kansarme kinderen in India. Het maken van die kerstkaarten met broeder Fer, Anouk en Maurice was ook erg leuk. Ik heb nooit geweten dat ik zoveel creativiteit in me had totdat we met de kerstkaarten gingen knutselen. Het gaf me ook heel veel voldoening om iets voor kansarme kinderen te mogen doen!
 
Het viel ons op dat er in het klooster een gezellige en aardige groep broeders klaarstond om ons te helpen met onze maatschappelijke stage. Het was voor mij prettig dat het niet erg ver van huis was en ik heb het heel graag gedaan! Ik had het niet willen missen! Allemaal erg veel dank!
 
Laurens van Rossem

webdesign: Artis.