Terugblik 2009

Van 2 tot en met 4 oktober 2009 werd in Megen voor de tiende keer het Franciscaans Jongerentreffen gehouden. Een jubileumeditie! En dat was te merken. Het weekend werd één groot feest van ontmoeting, dialoog en uitwisseling over hoe je op een gelovige manier als christen anno 2010 door de wereld kunt gaan in het voetspoor van Franciscus van Assisi.

Op 3 oktober - de sterfdag van Franciscus - werd 's avonds de 'transitus', zijn overgang van het gewone naar het eeuwige leven, gevierd. Op zondag 4 oktober - zijn feestdag - stond Franciscus nogmaals centraal in een viering waarin Jan van den Eijnden, de minister provinciaal van de franciscanen in Nederland, op inspirerende wijze voorging. Beide vieringen vonden plaats in een volle Megense parochiekerk in aanwezigheid van alle zusters clarissen en broeders franciscanen van het stadje aan de Maas.

Een veertigtal jongeren vierde het jubileumfeest mee. Voor hen was de bonte avond, 'Risata e rottura' gedoopt, zeker een hoogtepunt. Op deze avond met 'een lach en een traan' toonden de jongeren hun kunnen op het gebied van muziek, zang, dans en cabaret. Een aantal die middag in een speciale workshop 'opgeleide' clowns zorgde voor doorlopende hilariteit en momenten van verwondering en ontroering. De avond kende een daverend slotakkoord met een goed uitgevoerde imitatie van Whoopie Goldbergs Sister Act. De organisatoren van het jongerentreffen allen als broeder of zuster gekleed, zongen uitbundig het lied I will follow him.

Klik op de foto's hieronder voor een impressie van het jongerentreffen.

webdesign: Artis.