Franciscaans jongerenwerk

Hoe geef ik richting aan mijn leven? Wat inspireert mij? Wat raakt mij ten diepste? Veel jonge mensen zitten met dit soort vragen. De franciscanen in Nederland hebben niet de pretentie pasklare antwoorden te kunnen geven, maar denken wél dat ze vanuit hun religieuze traditie iets kunnen betekenen voor zoekende jongeren tussen 12 en 30 jaar. Ze krijgen bij hen de ruimte om er met elkaar achter te komen hoe ze een zinvol bestaan op kunnen bouwen.

Om hun inzet voor jongeren te coördineren, hebben de franciscanen het Franciscaans Jongerenwerk opgezet. Ieder jaar in oktober wordt in en rond het Megense minderbroedersklooster het 'Franciscaans Jongerentreffen' georganiseerd, met muziekoptredens, workshops, bezinningsmomenten en ruime mogelijkheden om in een gezellige sfeer leeftijdgenoten te ontmoeten. Daarnaast zijn er het hele jaar door kloosterweekends, werkweken, wandel- en fietstochten, reizen, bezinningsdagen en bijeenkomsten. Ook worden maatschappelijke stages voor middelbare scholieren mogelijk gemaakt. Al deze activiteiten staan in het teken van ontmoeting en bezinning op vragen rond leven en geloven. Het Franciscaans Jongerenwerk heeft een eigen website en is te volgen op Facebook.
 
Meer informatie? Neem contact op met Wim Pot ofm, Kloosterstraat 6, 5366 BH Megen, tel.: 0412 465770, e-mail: fjw@franciscanen.nl.

webdesign: Artis.