Terugblik 2014

Van 10 tot en met 12 oktober vond in Megen het vijftiende Franciscaanse Jongerentreffen plaats. Thema was dit keer: 'Goed nieuws'. In vieringen en in andere samenkomsten werd hierop ingespeeld. "Deze editie van het jongerentreffen kreeg een uitstekende waardering van de deelnemers", aldus de Megense franciscaan Theo van Adrichem, coördinator van het Franciscaans Jongerenwerk.

Achtentwintig jongeren kwamen vrijdagavond 10 oktober naar Megen om deel te nemen aan het jaarlijkse evenement voor 18- tot 30-jarigen die zoekend-gelovig in het leven staan. Tot zondagmiddag was er voor hen een aantrekkelijk programma samengesteld bij de franciscanen en clarissen in het stadje aan de Maas. Aan alle deelnemers was vooraf gevraagd om van internet of uit de krant een 'goed nieuwsbericht' mee te brengen, als onderdeel van de kennismaking met elkaar en met het thema. De jongeren hadden de verschillende gebedsdiensten tijdens het weekend zelf voorbereid en gingen er ook in voor. De muzikale begeleiding werd verzorgd door een gelegenheidscombo van deelnemers.

"Op zaterdagmorgen hadden we een pelgrimstocht naar het buurdorp Macharen, waar we in de parochiekerk een morgenviering hielden", zo vat Theo van Adrichem samen. "Later die dag waren er workshops waarin op creatieve en bezinnende wijze op het thema werd ingespeeld. Dat gebeurde onder andere in bijeenkomsten als 'Levensgebed', 'Goed nieuws is in de bijbel', Christelijke meditatie in gebaar en beweging', 'Elkaar creatief goed nieuws brengen' en 'Jij bent een cadeau'. Zaterdagavond was het na een viering bij de clarissen, tijd voor een zeer gevarieerde bonte avond in de theaterzaal van gemeenschapshuis Acropolis, verzorgd door de deelnemers zelf. Op zondagmorgen vierden we de eucharistie, samen met de kerkgangers in onze kloosterkerk en na een afronding en terugblik in kleine groepen en een wegzendingsviering vertrokken de deelnemers, na het maken van een groepsfoto in de kloostertuin, rond 14.30 uur moe maar zeer dankbaar huiswaarts."

webdesign: Artis.